lauantai 18. lokakuuta 2014

OPISKELUA JA PURINOITA

Täällä ollaan taas , Sijaisuutta olikin koko viikon ajaksi (10 tuntia muuttui 36.tunniksi) ja ihan mukavaa olikin, niinkuin yleensä. Kirjastossa on mukava työskennellä.
Olin Sysmän kunnankirjastossa ensin puol vuotta työkokeilussa, viime vuonna. Siitä onkin sitten poikinut näitä sijaisuuksia silloin tällöin. Olen ihan tyytyväinen tähän tilanteeseen, jos ei huomioida sitä Kelan kanssa taistelua joka kuukausi monta kertaa,

Kun aikoinaan aloitin kirjastossa, sanottiin: " et sä siellä ole kuin viikon, siellä on liian hiljaista, ei siellä ole mitään tekemistä". No joo, tekemistä tekevälle kyllä riittää ja kirjastoala kiinnostaa minua, joten voiko parempaa enää ollakaan. Voisi melkein sanoa, että toiveammatti. Kunta ei kuitenkaan palkkaa ketään, joten sijaisuudet kelpaa kyllä samalla lailla. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kirjastoalan koulutus on yksi lukion jälkeinen suunnitelma, mutta lähin varsinainen koulutuspaikka on Suonenjoki ja sinne on vähän liian pitkä matka.
Lahdessa järjestetään osittain koulutusta, mutta pitäisi olla jo valmiiksi työpaikka ja toimia oppisopimuksella, eikä sille ole nyt mahdollisuutta.
Taitaa olla vähän joka kunnassa sama asia, säästetään ja säästetään. Mutta on siajisuudet kuitenkin mahdollisia ja ainakin minulle niistä on ollut huvia ja hyötyä.

Nyt olis taas opiskelujen aika, enkkua sainkin jo muutaman tehtävän tehtyä ja pikku kirjotustehtävä (150-200 sanaa) suunnitteilla. Sitten olis vielä muutama tehtävä, sisältyy kirjoittamista, miettimistä ja kuuntelua. Aika monipuolisia tehtäviä siis on luvassa. Ens viikolla alkaakin jo viimeinen enkun ryhmisviikko. Nopeesti on taas aika mennyt enkun parissa. ENA 2 alkaa kyllä vähän sen jälkeen ryhmiksenä, mutta katsotaan nyt tuleeko sinne mentyä vai olisko vaikka ruotsin aika välillä. Ei voi tiettää vielä... No kyllä sekin selviää, kun aika koittaa.

Alkaa olla inspiraatiot taas kohillaan. Olen huomannut, että edes pieni muutos arkeen, kuten nyt sijaisuus, saa ihmeitä aikaan, jaksaa taas paremmin eteenpäin. Aika ihme juttu sinänsä, kun ajattelee kuinka väsynyt on töiden jälkeen. mutta... elämä yllättää...

Kaikille tsemppiä opiskeluun ja  ja .oikein
mukavaa ja värikästä syksyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti