sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Täällä pitkästä aikaa

Nyt olis taas aika pälistä vähän lisää. Aika on mennyt kuin siivillä. On ollut kaikenlaista puuhaa, joten nyt on pieni hetki aikaa pysähtyä ja miettiä asioita.
Kemian kurssi on loppusuoralla, ilmiötuotoksen teen veden koostumuksista tai jotain sinne päin. Asia on mielenkiintoinen ja vaatii aika lailla tutkimista. Hain kirjastosta muutaman kirjan, kuten Itämeri, Maailman valtameret, jne... ja etsin niistä apua miten yhdistää ilmiöteemaan kemiaa. Ilmiössähän on teemana Maailman meret, joten.. katsotaan mitä syntyy.

Olen ollut akaisemminkin mukana ilmiöissä, mutta en ole koskaan ennen tehnyt tuotosta niihin, joten pikkuisen jännittää. No ma7 eli se pelätty (peruskoulun) geometria/ trigonometriakurssi meni.. No sain siitä kuitenkin 6, joten olen siihenkin tyytyväinen. Sain kuitenkin kaikki tehtävät valmiiksi, en jättänyt tyhjiä paikkoja. virheitä oli siis paljon... No, tämän kurssin otin harjoituksen vuoksi, joten enköhän selviä myös lukion geometriasta myöhemmin. Lisää harjoitusta ja näillä mennään. En kuitenkaan suostu ottamaan matematiikkaa tällä erää. Ruotsin kurssin lopetin, koska se roikkui vaan mukana. Parempi aloittaa kurssi vasta silloin, kun sille on oikeesti aikaa.

Psykologian kurssillakin olen saanut jo muutaman tehtävän valmiiksi. Tulee pikkutehtäviin kirjoitettua välillä vahän liikaakin, mutta toivottavasti se ei haittaa. Psykologia on mielenkiintoinen aine ja kirjastosta olenkin hakenut jos jonkinlaisia kirjoja. Sieltä löytyy asiaa, vaikka mihinkä pulmaan ja muutenkin kirjastossa on mukava käydä.

Lukupiirissäkin olen mukana, mutta en ole siihenkään kerennyt oikein perehtyä tarpeeksi. Pitäisi saada inspiraatioita lukemiseen enemmän. Kirja on Ulla-Leena Lundbergin teos Jää ja se vaikuttaa ihan mukavalta.

Aloitin samlla myös käsityö- ja elämäntaitokurssit ryhmiksenä, mutta huomasin ettei aika riitä niihin ja lopetin ne alkuvaiheessa. Ihan turha tunkea liikaa, kun ei kuitenkaan voi jakaantua moneen osaan. Tulee mieleen elokuva: Minusta on moneksi, jossa päähenkilö kloonaa itsensä, klooni kloonaa itsensä, jne.. ja lopputuloksena on aikamoinen sähellys. Hauska leffa sinänsä.

Viime viikolla tuli tehtyä kolme piimäkakkuakin ohi mennen. Yhden laitoin pakkaseen, yhden vein äidilleni eilen ja yksi on maisteltavana, josta vein myös maistiaisia entiselle työpakalleni.

Työkkäristäkin soitettiin viime viikolla ja maaliskuussa alkaa täällä Sysmässä Uravalmennus koulutus ja lupasin mennä sinne. Katsotaan nyt tuoko sekään mitään apua tähän työttömyyteen. Alkuun on siis 3 viikkoa teoriaa ja tutustutaan koulutus-, ja työpaikkoihin. Sen jälkeen noin kuukauden verran työharjoittelua ja sitten joskus toukokuun puolivälin maissa on viikon mittainen yhteenveto. Kaikkea kannattaa yrittää, vaikka onhan näitä kursseja tullut aikaisemminkin käytyä. No, mutta katsotaan nyt, eihän sitä koskaan tiedä. Tulee ainakin kokemusta, jos ei muuta.

Tsempataan opiskeluissa ja odotellan kevättä.


Mukavaa alkavaa viikkoa taas kaikille ja onnea kirjoituksiin niille, joilla ne ovat jo edessä.

Palataan taas myöhemmin asiaan ja moikka moi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti